Stagiair Desembrood (NL/ENG)

Wil je leren hoe het is om in een bakkerij te werken en productie te draaien? Wellicht om te werken als zelfstandig werkend bakker of misschien wil je in de toekomst wel je eigen bakkerij opzetten? Een opleiding hiervoor kan lastig zijn om te vinden omdat je niet de schaal of niet de producten naar jouw smaak kan vinden. Dit is wat wij ervaarden. Hierom hebben wij allemaal geleerd door stages te doen op verschillende plekken. 

Bij onze stage werken we met duidelijke leerdoelen, deze bepalen ook je progressie in de stage. Tijdens de stage leer je onder andere over mixen, de starter, fermentatie, het vormen maar ook overbakken en hygiëne. In de bakkerij is het leren vooral praktijk gericht maar je krijgt ook een boek mee dat de theoretische onderbouwing geeft. Het is eventueel mogelijk om tijdens de stage ook te leren over viennoiserie. 

Om de stage te doen moet je al wel ervaring hebben met het bakken van desembrood, liefst net wat grotere schaal dan thuisbakken. Horeca keuken ervaring is een pre in verband met efficient, schoon en fysiek werk. Let op, het is zwaar fysiek werk en je moet onder druk kunnen presteren. De stage is voor 3-4 dagen in de week en duurt zo’n 3-4 maanden. Hierin leiden we je op tot zelfstandig werkend bakker. Nederlands spreken is bij deze functie geen vereiste. Mail je motivatie en cv naar broodhulp@fortnegen.nl ter attentie van Maarten.

Stagiair Sandwichbar (NL/ENG) 

Wil je leren hoe het is om een sandwichbarkeuken te runnen of wil je graag meer kooktechnieken leren of beter beheersen? De Sandwichbar heeft een klein keuken team waardoor je nauw samenwerkt met de chef. In de stage focussen we op de volgende elementen: 

- Bereiden en preparen van veel verschillende ingrediënten omdat we nagenoeg alles from scratch maken.

- Fermentatie, van korte melkzuurfermentaties tot het pekelen van vlees tot het maken van miso en kaas.

- Algemene keukenetiquette en -vaardigheden. Hoe je je in een keuken beweegt, georganiseerd en schoon werken en hoe je messen gebruikt.

-Een succesvolle dag, goede voorbereiding, service draaien en organisatie en schoonmaak.

- Plannen en werken aan het huidige en een nieuw menu. Deel uitmaken van het proces van een nieuw idee voor nieuwe sandwiches, het proefkoken tot het uiteindelijk op het menu komt.

- Brood is een klein onderdeel van de stage, maar werken met deeg hoort er uiteraard ook bij.

-In de bakkerij is brood een eindproduct.

Voor de Sandwichbar is het een belangrijk ingrediënt dat tot een gerecht wordt verwerkt. We denken na over wat voor soort topping een bepaald brood het beste tot zijn recht laat komen of andersom, namelijk nadenken over een brood dat we willen maken en daar een gerecht aan koppelen.

De stage is voor 3-4 dagen in de week voor zo’n 3-4 maanden.  Mail je motivatie en cv naar broodhulp@fortnegen.nl ter attentie van Maarten.

Bakery Assistent, afwasser/ ondersteuning bakkerij (parttime/fulltime)(NL/ENG)

Je bent verantwoordelijk voor de spoelkeuken en alles wat daarbij komt
kijken. Daarnaast help je de bakkers met het schoonmaken en organiseren van de
productieruimte en assisteer je de bakkers met taken voor de voorbereidingen
van de volgende dag. Je werkt met het team overdag en start aan het einde van
de ochtend. Ervaring in restaurants is een pre. Lijkt het je leuk om ons
team (onder andere) in het weekend te versterken? Nederlands spreken is
bij deze functie geen vereiste. Mail je motivatie en cv naar broodhulp@fortnegen.nl ter
attentie van Maarten 

  • Openingstijden Desembakkerij

    Jan Evertsenstraat 31H

    Ma - Za 8:00 - 18:00

    Zondag  8:00 - 16:00

  • Openingstijden Sandwichbar

    Jan Evertsenstraat 37H

    Wo - Za 8:00 - 15:00