Sinds 2021 bakken we dagelijks vers desembrood, croissants en patisserie. Wat begon met Maarten als bakker voor Restaurant De Kas in 2018 is uitgegroeid tot een bakkerij aan de
Jan Evertsenstraat 31. Hier bakken we de hele dag door, met de beste ingrediënten in een waanzinnige open ruimte.

De achtergrond van onze bakkers

Maarten begon zijn reis in 2015 met stages op boerderijen wereldwijd, gedurende 3,5 jaar. Brood maken zat al in zijn bloed – van jongs af aan leerde hij het van zijn oma en ouders. Overal waar hij ging, bakte hij brood. Toen hij ontdekte dat brood een terugkerend thema was, besloot hij zich verder te verdiepen. Dit bracht hem naar boeren die hun eigen graan verbouwen, zelf malen en degen met de hand mengen in grote bakken, vaak om te bakken in houtovens. Op plekken in Australië, Frankrijk, Italië en uiteindelijk de Superette in België verfijnde hij zijn technieken en ontwikkelde hij zijn eigen smaak. Deze periode vormde het fundament voor Fort Negen.

Ook de rest van ons team brengt unieke ervaringen mee. Veel van onze bakkers begonnen hun carrière in restaurantkeukens, waar ze technische vaardigheden en creativiteit ontwikkelden. Uiteindelijk vonden ze hun passie in het bakken. Bij Fort Negen combineren ze die kennis en brengen ze elk hun eigen ideeën en talenten in. Deze uiteenlopende achtergronden maken ons team sterk en blijven ons inspireren.

Inspiratie van over de hele wereld

Wat ons bindt, is een gedeelde nieuwsgierigheid en de drang om beter te worden en te leren. Tijdens internationale stages hebben we ons laten inspireren door alles om ons heen – van de graanvelden in Zuid-Europa tot het experimenteren met technieken in restaurantkeukens en fermentatieprocessen op verschillende boerderijen. We nemen die lessen mee naar Amsterdam en vertalen ze naar smaken die vertrouwd én verrassend zijn. Die zoektocht naar kwaliteit stopt nooit: we blijven experimenteren met seizoensproducten, nieuwe technieken en unieke combinaties.

Het Team

Bij Fort Negen werken we in een open, lichte ruimte. Onze bakkers, patissiers en de koks in de sandwichbar inspireren elkaar. We leren van elkaar, delen kennis en bouwen voort op wat we op eerdere plekken hebben geleerd. Wat ons drijft, is de wil om steeds beter te worden en de beste smaken naar boven te halen in de ingrediënten die we gebruiken. Ben jij ook geïnspireerd door dit team, kijk dan eens bij onze vacatures.

  • Openingstijden Desembakkerij

    Jan Evertsenstraat 31H

    Ma - Za 8:00 - 18:00

    Zondag  8:00 - 16:00

  • Openingstijden Sandwichbar

    Jan Evertsenstraat 37H

    Wo - Za 8:00 - 15:00